Günlük Möö Süt

Günlük Möö Süt
Günlük Çiftlik Sütü

15 Ocak 2017 Pazar

Altınköy Süt Ürünleri

Altınköy Gıda ve Süt  Ürünleri


Altınköy Taze Kaşar Peyniri 2000g,
Altınköy Taze Kaşar Peyniri 1000g ,
Altınköy Taze Kaşar Peyniri 500g ,
A. Süleymanağa Blok Peyniri 2000g ,
Altınköy Dilimli Kaşar Peyniri 1500g ,
Altınköy Rende Kaşar Peyniri 3000g ,
Altınköy Blok Mozzarella 2000g ,
Altınköy Dilimli Mozzarella 1500g ,
Altınköy Rende Mozzarella 3000g ,
Misket Mozzarella Balls ,
Misket Mozzarella Balls ,
Yağlı Tuzlu Lor Peyniri 20kg ,
Yağlı Tuzsuz Lor Peyniri ,
Altınköy Pastörize Tereyağı 1000g,
 Tam Yağlı Krema,

Çocukluk dönemlerinden itibaren süt ve süt ürünleri sektöründe isim yapmış bir firmada yıllarca hizmet vermiş olan 3 kardeş birleşti. Artık yola ALTINKÖY markasıyla bir aile şirketi olarak devam etmeye karar verdiler. 1998 yılı Aralık ayında ALTINKÖY GIDA olarak üretime başladılar. İzmir’ in Torbalı ilçesine bağlı Taşkesik Köyü’ nde 100 m2 alanda 2000 kg günlük süt işleyerek ilk üretim taze kaşar peyniriyle başladı. Üretim; 2001 yılına kadar yavaş ama emin adımlarla günden güne arttırıldı ve halen de devam ediliyor .Bu yıllardan itibaren yatırımlara ağırlık veren ve hızlandıran firma, çalışma alanını genişletmeye başladı ve ek üretim binaları ile kapasitesini sürekli artırma yolunu seçti. Başka süt ürünleri üretimi de yapılmasına rağmen, özellikle kaşar peynir üretiminde uzman olmayı hedefleyen ve üretim ağırlığını bu yönde seçen firma; kaşar peyniri üretim teknolojisini, yakından takip edip aldığı en son teknoloji harikası makinalarla geliştirdi. Kapasitesini de heryıl katlayarak artırdı. 2005 yılında çiğ süt alım bölümüne Klarifikatör alımını gerçekleştirdi ve emsal firmalar arasında fark yarattı.

2006 yılında alınan otomatik paketleme makinesi ile gıda güvenliği arttırılmış ve yapılan çalışmalar sonucunda ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi ile HACCP 13001 belgelerini almaya hak kazandı. Firma, her yıl çalışma şartlarını daha iyileştirip ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi belgelerini almayı başardı.

Ve geçen 5 sene içinde yani 2006 yılına gelindiğinde sağlam bir müşteri portföyüne sahip, kalitesiyle güvenilirliğini artırmış ve kendini kabul ettirmiş ALTINKÖY markası yaratıldı. Firma, her yıl çalışma şartlarını daha iyileştirip ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Sistemi belgelerini almayı başardı.

2007-2008 yıllarında yapılan yatırımlar ile mevcut kapalı alan büyüt- ülüp 60 ton/gün süt isleme kapasitesi ile yoluna devam eden Altınköy, 2008 yılı sonuna dogru aldıgı rendeleme makinesi ve dilimleme makinesi ile sektörde öncü firmalar arasına katılmakla kalmayıp Kübik Rende Mozzarella ile Dilimli Kasar peynirini ürün portföyüne eklemiştir.

2011 yılında yaptığı yeni yatırımlarla rendeleme ve dilimleme makine parkuruna yeni makineler ekleyerek büyüyen firmamız 2011 yılında standartları yerine getirerek Helal Belgesi almaya hak kazanmıştır. Her geçen gün fabrika şartlarını yenileyerek kendisini geliştiren firma 2013 yılı sonlarında Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geçirdiği denetimlerden sonra Onay Belgesi alarak güvenirliliğini arttırmıştır. Altınköy 2013 yılı sonunda Rende Kaşar Peyniri ile müşterilerine kullanım rahatlığı sunacak yeni ürününü piyasaya çıkartmıştır.Firmamız halen 250Ton/ay ürün kapasitesi ile yoluna devam etmektedir.

ALTINKÖY; özsermayesi ile temkinli ve agır adımlarla yürüyüp büyümüs ve sektörde yerini saglamlastırmıs, istikrarlı ürün kalitesi ile de müsteri memnuniyetini hep en üstte tutmayı kendisine ilke edinmistir.
Kalite Politikamız
Daima en sağlıklı ve en kaliteli lezzetleri sunarak müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutan; teknolojik gelişmelere ayak uyduran, hijyenik koşullarda üretimini gerçekleştirerek üretimin her aşamasını kontrol altında tutan ve problemleri ortaya çıkmadan önlemek amacıyla sürekli iyileştirme yolunu seçen dünya standartlarında kalite sahibi olmaktır.
Biz; gida güvenligini prensip haline getirmis ve bunu kalitesine yansitmis bu kaliteden kesinlikle ödün vermeyen,bilgi ve tecrübesini sürekli gelistiren ve çalisanlari ile paylasan dürüst,güvenilir ve basarili bir ekibiz.
Saglikli nesillerin yetismesinde süt ve süt ürünlerinin öneminin kabul edenler ALTINKÖY ile gelecege daha güvenle bakacaklardir.

Süt Alımı
Lezzet ve kaliteye yolculuk başlıyor.

Peynir yemek güzeldir ancak lezzetli peynir üretmek emek ister. 1 dilim peynir o hale gelinceye kadar öyle aşamalardan geçer ki, tahmin edemezsiniz. Bayındır ve çevresindeki süt üreticileri; hergün topladıklari günlük sütleri fabrikamıza ulaştırırlar. Getirilen çiğ süt, Türk Gida Mevzuatına uygun mikrobiyolojik testlerden geçirilerek bakterilerin varlığı tespit edilir. Laboratuvar ortamında rutin analizleri(asitlik, yağ, kuru madde, antibiyotik testi vs.) yapılarak soğutulmak üzere tanklara alınır.

Daha sonra işletmeye alınan tanklardaki sütler, içindeki kirlilik yaratan unsurlardan arındırmak için klarif ikasyon işlemine tabi tutulmaktadır.Bu işlem tamamlandıktan sonra çiğ süt insan sağlığına uygun hale getirilmek amaciyla işlenmeden önce pastörize edilir. Bu işlem sayesinde sütün içindeki her türlü hastalık yapıcı maddeler ve istenmeyen bütün mikroorganizma- lar yok edilir. Böylelikle peynir kalitesi de arttırılmış olur.

Altınköy Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.

Merkez
 Yol Tarifi Al
Karacaoğlan Mh. 6169 Sk. No:12/A Işıkkent Bornova/İZMİR
Tel: 0 232 342 82 83 Fax: 0 232 342 83 82
info@altinkoy.net
Fabrika
 Yol Tarifi Al
Taşkesik Mh. 6375 Sk. No:24 Torbalı/İZMİR
Tel: 0 232 862 32 67 Fax: 0 232 862 34 39


Altınköy Taze Kaşar Peyniri 2000g,
Altınköy Taze Kaşar Peyniri 1000g ,
Altınköy Taze Kaşar Peyniri 500g ,
A. Süleymanağa Blok Peyniri 2000g ,
Altınköy Dilimli Kaşar Peyniri 1500g ,
Altınköy Rende Kaşar Peyniri 3000g ,
Altınköy Blok Mozzarella 2000g ,
Altınköy Dilimli Mozzarella 1500g ,
Altınköy Rende Mozzarella 3000g ,
Misket Mozzarella Balls ,
Misket Mozzarella Balls ,
Yağlı Tuzlu Lor Peyniri 20kg ,
Yağlı Tuzsuz Lor Peyniri ,
Altınköy Pastörize Tereyağı 1000g,
 Tam Yağlı Krema,
Altınköy kalitesine bir de kullanım rahatlığı ekleniyor. Blok kaşar peynirleri özel makinelerde rendeleme işlemi yapıldıktan sonra hijyenik şartlarda paketlenip satışa sunulmaktadır. Ürünü paketledikten sonra -18C de muhafaza ederek hem ürünün tazeliği korunmuş hem de yapısının standart olması sağlanmıştır. +4 C de çözündürülen ürünler her zaman ilk gün ki gibi tazeligini koruduğu için kullanıcıların ürünlerinin de kalite standardını arttırmaktadır.
Bir pizza peyniri olan mozzarella yine inek sütü kullanılarak üretilmektedir. Kaşar peynirinden farkı daha az tuz ve yağ içermesidir. Mozzarella peyniri bu özelliği ile pizzalarda kullanıldığı zaman diğer malzemelerin lezzetinin önüne geçmez. Daha esnek bir yapısı olması erime ve uzama özelliğini arttırırken pizza üzerinde daha az kullanılması yönünden tüketiciler için tercih sebebidir. Altınköy, Mozzarella peynirini özel işlem ile kübik rende haline getirerek paketleyip tüketiciye rahatlık sağlamış ve -18 C de muhafaze ederek hem ömrünü uzatmış hem de ilk gün ki gibi taze kalmasını sağlamıştır.
İtalyan pizzalarının ve salataların vazgeçilmezi taptaze lezzetler Misket Mozzarella.

Pastörize edilmiş inek sütü kreması hiç bir katkı maddesi içermeyen tereyağına dönüştüğünde mis gibi kokusu ve tadıyla lezzette lezzet katar.

Altınköy Tereyağı ile yapılmış nefis yemeklerin tadı damağınızda kalacaktır..
Kaşar peyniri üretiminin bir çıktısı olan peynir altı suyundan lor veya çökelek peynirleri üretilmektedir. Yaklaşık 85 Cde kaynatılan peynir altı suyu tuz ilavesi ile kazan yüzeyinde lor oluşumunu başlatır. Yüzeye biriken tanecikler alınarak süzülmek üzere bezlerde biriktirilir. Bir gün dinlenen peynirler müşteri talebine göre yağ ve tuz oranları ayarlanarak ertesi gün uygun gramajlarda paketlenir.
İşte size rahatlık sağlamak amacıyla üretilmiş bir ürün daha. Tost, kumru, sandwich yada benzeri yiyecekleri hazırlarken zaman harcamayın ve yorulmayın diye blok kasarı her dilimi aynı gramajda 100 dilime böldük. Size sadece ateşin üzerinde nar gibi kızartıp servis etmesi kalıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder