Günlük Möö Süt

Günlük Möö Süt
Günlük Çiftlik Sütü

22 Ocak 2017 Pazar

Dünya çapında süt üretimi

Dünya çapında süt üretiminin desen varyasyonu bir çok şey var. Diğerleri (Yeni Zelanda özellikle), üretimlerinin büyük bir kısmını ihraç ederken büyük üreticileri Birçok ülke, içten bunun en tüketir. uluslararası ticaretin toplu süt tozu gibi işlenmiş süt ürünlerinde ise iç tüketim, sıvı süt şeklinde genellikle.  

ineklerin sağım geleneksel emek yoğun bir çalışma oldu ve hala az gelişmiş ülkelerde olduğunu. Küçük çiftlikler dönem "aile çiftliği". [Kaynak belirtilmeli] sebebiyet veren, süt ve birçok çiftlikler için bu çalışanların geleneksel çiftlik ailesinin çocukları olmuştur ama, sadece bir kaç düzine ineklerin bakımı için çeşitli insanlara ihtiyacımız

Teknolojideki gelişmeler çoğunlukla Avustralya, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri gibi sanayileşmiş ülkelerde "aile çiftliklerinin" radikal yeniden tanımlanmasına yol açmıştır. Sütün geniş hacimli üreten ineklerin yüzlerce çiftlikleri ile, daha büyük ve daha verimli süt çiftlikleri süt fiyatının ciddi değişiklikler hava daha edebiliyoruz ve "geleneksel" aile çiftlikleri genellikle eşitlik veya gelir diğer büyük ölçekli yok iken, kârlı faaliyet çiftlikleri yok. Birçok küçük aile çiftlikleri ölçek ekonomisinden yararlanmak ve sahiplerinin yasal yükümlülüklerini sınırlamak ve vergi yönetimi gibi şeyleri basitleştirmek için iş dahil genişletmek gibi küçük olanları supplanting büyük kurumsal çiftliklerin ortak kamusal algı, genellikle bir yanılgıdır. 

büyük ölçekli mekanizasyon önce süt satışı için bir düzine süt inekleri tutarak, 1950'lerde geldi karlı oldu. Şimdi çoğu işletmelerin yüzden fazla inek, diğer inek ve sağım sürüsü katılmak için "freshened" bekleyen düveler ile, karlı olabilmek için bir seferde milked olması gerekir. Yeni Zelanda'da ortalama sürü büyüklüğü, 2009/2010 sezonu için, 376 inek. 

Dünya çapında en büyük günlük çiftliğimden süt üreticisi Hindistan (fazla 55 den% manda sütü) 'dir, en büyük inek sütü ihracatçısı New Zealand, [39] [38] ve en büyük ithalatçı Çin'dir. [40] Herhangi bir siyasi-ekonomik birliği tarafından 2013 [41] (% 96.8 inek sütü) en; bugünkü 28 üye ülke ile Avrupa Birliği 158800000 ton (175.000.000 kısa ton 156300000 uzun ton) üretti.

Tedarik yönetimi  
Kanada süt endüstrisinde bir sistem Tedarik Yönetim Sistemi kullanılarak çiftçiler için bir istihdam istikrarlı bir pazar ve çizgi korumaktan sorumludur Kanadalı Süt Komisyonu tarafından konulmuştur. Bu sistem piyasada hiçbir dalgalanma sağlanması, çiftçiler için süt tutarlı bir fiyatlandırma için 1970'lerin başında oyuna girmiştir [42] fiyatları ülke genelinde süt için talep dayalı ve ne kadar üretilmektedir. Kanadalı Süt Tedarik Yönetim Komitesi süt üretim oranlarını takip sorumludur. Yeni bir çiftlik başlatmak veya SMS içine üretim daha fazla payını artırmak için "kota" olarak bilinen içine aldım gerekmektedir. Kota bireysel veya grup üretmek veya almaya bağlı bir sabit miktardır.  ] Bu durumda çiftçi "kota" onlar payını almış miktarına veya aşağıda kadar kalmalıdır. Kanada'da her il piyasasında talebine göre kota kendi kapağı vardır [45] ayda toplam kota olarak bilinen ülkelerin kota bir kap var. 2016 ayında aylık üretilen tereyağı yağ toplam kg idi 28395848 

Kent ve Doğu Sussex genelinde bizim soyağacı Guernsey ve soyağacı Siyah Alaca sürüler Süt, krema, yoğurt ve Creme Fraiche temini.

Hinxden Çiftliği Süt restoranlar, çiftlik dükkan, otel, okul, kafe ve toptancılar için teslim çiftlik 10 millik kapılarına doğrudan teslim eder. Biz ürünlerimizin kalite ve tazelik gurur duyuyoruz.
süt tam bir dizi, Tam yağsız, bütün ve Kanal Adası yarı yağsız.
150ml, 500ml bütün süt ve düşük yağlı yoğurt çeşitleri.
Bizim Guernsey ve Holsteins sürüler, Çift kırbaçlanan ve tek krem.
Son olarak, zengin geleneksel krem ​​fraiche.
Süt ve süt ürünleri besin değeri en yüksek paketlenmiş gıdalar arasında mevcuttur. 1930 35 dönüm ve 5 inek ile başladı yana Hinxden çiftlik tarım edilmiştir. Bugün 200 inek ve çiftlik 700 dönüm var. Biz Silaj yapımında gider ot ve mısır büyür. Biz de bizim tahıl bazlı konsantreler eşlik edecek buğday ve arpa büyür. Bizim inekler gevşek kış aylarında ve yaz aylarında açık havada muhafaza edilir.

Sürü sağlığı süt işlemleri için çok önemlidir. Süt inekleri oldukça kolay hasta ve ayakları ve sığır inekler daha memelerinden olan yaralanma daha yatkındır ve ayrıca doğum sonrası süt humması ve ketozis eğilimli olabilir. Sağlıklı bir süt sürüsü sahip olmak için, sıkı sağlık uygulamaları yerinde olmalıdır.
Eğer onları sağar süre içinde mümkün olduğunca inek olabildiğince konforlu hale getirmek için iyi uygulamaları olduğundan emin olun.
Senin buzağı onlara yeteri kadar güç vermek için en az bir ay için süt için izin verin.
Süt gübre kokuyor. O ahırlarda birikir izin vermeyin. Idrar ve dışkı üretilen amonyak kokusu en aza indirmek için, gübre kolayca lagünler içine ahır taşınmış olabilir bir sistem var.
Kış sığır için zor bir zaman olabilir. Onlar rüzgar ve hava şartlarına karşı korumalı iyi korunaklı ahır veya benzeri bina olmalı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder